За подготовки за Олимпијадата во Париз, ИОК донира 120.000 долари

од Берта Китинска

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) ќе издвои 120.000 долари со кои ќе се финансираат подготовките на најдобрите македонски спортисти во квалификациите за настап на следните Олимписки игри во Париз.

Договорот со Маркетинг одделението на ИОК во Токио го потпиша претседателот на Македонскиот олимписки комитет – МОК, Даниел Димевски.

Договорот, како што соопшти македонската страна, предвидува MOK во следните четири години да добие донација во износ од 30.000 долари годишно, кои исклучиво ќе се користат за подготовки на најдобрите македонски спортисти и нивно учество на меѓународните натпревари кои се квалификациски за учество на Олимписките игри Париз 2024.

Слични содржини