За сите љубители на лутото: Нудли со колбаси

од Stefanija Kuzmanovska
259 прегледи

Состојки:

– 500 гр нудли

– сол

– 5 сирови колбаси

– 5 лажици сусам

– 3 лажици издробена лута пиперка

– 3 моркови

– 2 конзерви пасирани домати

– 150 гр рендан кашкавал или моцарела

Подготовка:

Нудлите сварете ги според упатството на пакувањето. Тие треба да се варат во солена вода. Додека се варат нудлите, загрејте ја рерната на 200 степени.

Излупете ги колбасите, а потоа исечкајте го месото што е можно поситно на кругчиња.

На плех или чинија на страна измешајте ги сусамот и пиперката. Во смесата што сте ја направиле, валкајте ги кругчињата од колбаси. Измијте го, излупете го и изрендајте го морковот.

Кога ќе се сварат нудлите, исцедете ги и исплакнете ги, па измешајте ги во плех со пасираните домати и моркови и одозгора наредете ги кругчињата. На крајот, посипете го јадењето со кашкавал и ставете го во рерна. Јадењето се пече на умерен оган околу 20 минути.

Исто така, ако имате свеж босилек, ставете неколку листови одозгора при сервирање.

Слични содржини