Задолжителна вакцинација за државните службеници во Украина

од Vladimir Zorba

Министерството за здравство на Украина објави дека има намера да предложи воведување задолжителна вакцинација против КОВИД-19 на одредени групи вработени во општеството. Ова го објави министерот за здравство на земјата, Виктор Лијашко.

Според предлогот, наставниците, лекарите и службениците ќе бидат предмет на задолжителна вакцинација.

Вакцината не мора да се дава на деца на возраст од 5 до 11 години, како што беше претходно сугерирано.

Слични содржини