Заев: Инвестицијата на Комплекс Планет од 28 милиони евра потврдува дека сме добро место за бизнис (ВИДЕО)

од Берта Китинска

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска се обрати на настанот по повод промотивната активност за изградба на станбено-деловниот проект Комплекс Планет.

„Креаторите на комплексот Планет се прилагодиле на природата и на еколошката функционалност на теренот и во средината на комплексот е централниот парк кој, всушност, го претставува веќе постоечката шума во границите на локацијата за негова изградба.

Сместен на влезот на Скопје од неговата западна страна, меѓу реките Вардар и Треска, почнува да се издига станбено деловен комплекс според највисоки стандарди и за чија изградба пред сѐ се задолжени веќе докажаните градежни компании на инвеститорите „Блеро-Фикс” и „Валмир компани”, а ќе бидат вклучени и десетици други компании подизведувачи од различни дејности.

Вредноста на оваа инвестиција од 28 милиони евра е сериозно раздвижување и придонес и за нашата вкупна економија и затоа проектот ги заслужува сите пофалби и охрабрувања“, вели Заев.

Слични содржини