Земјите-членки на СЗО согласни со планот за ревидирање на моделот на финансирање

од Stefanija Kuzmanovska

Земјите-членки на Светската здравствена организација (СЗО) се согласија да спроведат преглед на моделот на финансирање кој е „фундаментално несоодветен“ поради преголемото потпирање на волјата на донаторите.

Се верува дека оваа одлука ќе биде една од најважните на претстојното годишно собрание на СЗО што ќе се одржи оваа недела во Женева, пренесува „Ројтерс“.

 

Слични содржини