13 работи што никој маж никогаш нема да и ги признае на својата жена

од Vladimir Zorba

Многу е важно момчињата да остават добар впечаток во женските очи, па затоа им е тешко да признаат дека не можат или не знаат нешто.

Исто така, понекогаш сакаат да гледаат филмови што најчесто ги гледаат жени, бидејќи тоа ги релаксира

Еве и 13 работи што никој маж никогаш нема да и ги признае на својата љубена:

1. Не привлекуваат самоуверени жени

Самодовербата е многу привлечна, па момците честопати ќе претпочитаат да бидат со помалку атрактивна жена која пука со самодоверба и харизма, отколку со онаа која според некои стандарди-изгледа совршено, но е несигурна и малку безлична.

2. Да, ние исто така се грижиме за тоа како изгледате

Не мора да се работи за облека и модни додатоци кои се во тренд, туку повеќе за негуван, женски изглед. Мажите во повеќето случаи ја сакаат елеганцијата кај жените, им се допаѓа многу повеќе од малку вулгарен стил каде жената покажува премногу и со тоа ја убива магијата на откривање на телото.

3. Не знаеме да правиме се

Многу е важно момчињата да остават добар машки впечаток во женските очи, па затоа им е тешко да признаат дека не можат или не знаат нешто. Тие веруваат дека секогаш мора да бидат силни, паметни и способни да решаваат проблеми. Така, тие честопати започнуваат нешто иако не се сигурни како ќе заврши.

4. Сложените женски прашања не збунуваат

Жените знаат да поставуваат прашања како: „Дали сум дебела?“ додека во исто време имаат донекаде тажен израз на лицата и го гледаат човекот продорно во очи. Момците можат да бидат збунети од ова, бидејќи знаат дека ако се искрени, може да ги повредат, а ако не се – тогаш се нечесни кон жената што ја сакаат. Понекогаш, за мир во куќата, ќе забележи дека фустанот ја прави подебела, но ќе го премолчи. Тој попрво би и дал неколку комплименти, верувајќи дека го очекува тоа.

5. Не можеме да си го дозволиме тоа

Мажите постојано се натпреваруваат – тие се споредуваат со мажите во околината и не сакаат да го признаат поразот. Ова им отежнува да признаат на жената која ја сакаат дека не можат да си дозволат нешто. Но, на жена која искрено се грижи за него нема да и пречи. Па така, момци, опуштете се!

6. Понекогаш сме љубоморни

Иако ќе биде тешко отворено да се покаже или, не дај Боже, да се признае – мажите можат да бидат љубоморни кога ќе ја видат својата жена како разговара со друг маж и се смее истовремено. Може да ги „изеде однатре.

7. Ни се допаѓа вашата пријателка или сестра

Имајте го ова на ум – ако мислите дека имате многу згодна пријателка или сестра, бидете сигурни дека и на вашиот маж тоа нема да му „помине“. Но, тој сигурно никогаш нема да го признае тоа, повторно за да не му го комплицира животот без потреба.

8. И ние сакаме комплименти

Иако е вообичаено верување дека мажите се оние кои треба да ја „преплават“ жената со комплименти, не е голема тајна дека и тие сакаат да ги слушаат од устата на жените – тие се исто така емотивни суштества.Потребни им се докази за љубов, мали зборови и гестови со кои ќе им ги откриете своите емоции, но го забележувате и доброто во нив.

9. Се грижиме за уредни нокти

Знаат дека жените сакаат да гледаат маж да се грижи за себе, тој е уреден, чист, а неговите нокти да изгледаат совршено, без остатоци под нив.

10. Понекогаш уживаме во „женски“ филмови

Момците понекогаш сакаат да гледаат ТВ -емисии, серии и филмови кои најчесто ги гледаат жените, бидејќи ги опушта. Но, многумина никогаш отворено не би го признале тоа или не би се фалеле со тоа на пријателите – убедени се дека тоа би можело да ги направи помалку мажествени.

11. Имаме стравови

Многу мажи сметаат дека како „посилен пол“ не треба да зборуваат за своите стравови, но тоа е далеку од вистината – тоа не е слабост. Секој има некои стравови, фобии и несигурности.

12. Ние сме добри во криењето на емоциите

И мажите можат да ги обземе тага и да им се појават солзи во очите кога гледаат тажен филм, не се случува тоа само на жените. Но, тие се способни брзо да ги сокријат своите емоции, па дури и да коментираат дека сите тие се глупости.

13. Ние не ги оставаме жените без причина

Ако мажот е искрено вљубен во жена и се грижи за неа, тој никогаш нема да ја остави без добра причина, ниту пак ќе му биде лесно да го стори тоа, пренесува Атма.

Слични содржини