Руски народeн рецепт најдобар чистач на црниот дроб

од Vladimir Zorba
178 прегледи

Овој рецепт од руската народна медицина за прочистување на црниот дроб со суво грозје и вода е многу популарен во Русија. Брзото чистење на црниот дроб со суво грозје и вода помогна на многу зависници од алкохол Руси за да им го подобрат здравјето на црниот дроб.
Процесот на чистење и детоксикација на црниот дроб со суво грозје е еден од најефикасните методи за враќање на телото и ослободување од хронични заболувања и токсини.

Црниот дроб во нашето тело е нешто како “фабрика за крв”. Тоа, исто така помага за зајакнување и стимулирање на варењето во телото.

Црниот дроб извршува уште една важна карактеристика: тој ја прочистува крвта и ги отстранува сите токсини и нечистотии од неа.

Затоа е очигледно дека чистиот црн дроб е здравје, виталност, енергија, прекрасен изглед и добро расположение.

Како да се избере вистинското суво грозје?

Чистењето на црниот дроб со суво грозје започнува со тоа да се изберат вистинското суво грозје. Ова е многу важно, бидејќи во денешно време не е лесно да се најде нетретирано грозје без додаден сулфур диоксид.

Да не се купуваат многу светли, жолти суво грозје. Нивната прекрасена навидум боја е само резултат на обработката со сулфур диоксид, или, во најдобар случај, прекршување на правилата за сушење.

Да не се купуваат и “кралски” суво грозје, бидејќи тие се исто така хемиски се третирани.

Органските грозје без хемија се здодевни, често грди, збрчкани, не премногу меки, но не толку цврсти. Зрната треба да бидат целосно задржани.

Најдобрите грозје е потребно да се темно кафени или барем светло кафеви на боја.

Има и суви грозје, со сина нијанса, кој се добива од темните сорти грозје.

Идеално, ако можете да најдете грозје со “редици”, ќе биде прекрасно. Ова е еден од основните показатели за природност на сувото грозје.
Кога ќе одберете правилните грозје можете да почнете со подготовките за прочистување на црниот дроб.

Чистење на црниот дроб со суво грозје – рецепт

– Во утринските часови се покиснува половина чаша суво грозје во топла вода за 15 минути, а потоа исплакнете ја темелно.

– Ставете го измиените грозје во чаша и ја пополни со врела вода до врвот. Ајде да остане така до следното утро. Најдете начин да ја затворите чашата, или за целта искористете тегла.

– Испијте течноста следното утро на гладно, и изедет го сувото грозје.

– Легнете во кревет за еден час или два, и ставете топла облога (шише со топла вода) на десната страна од стомакот.

Оваа постапка е потребно да се прави еднаш неделно во текот на месец (околу 4 пати месечно), два пати во годината.