Ахмети ја бара поддршка за Бејта и од турската заедница

од Берта Китинска

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети вечерва ја побара поддршката од турската заедница за нивниот кандидат за градоначалник на општина Гостивар, тој повика на поголема излезност и го образложи со важноста на исходот од овие локални избори.

– За да ни бидат достапни над две милијарди евра од странски фондови за нашиот развој потребна ни е соработка на општините. Без нив овие проекти не можат да се реализираат. Слушам дека прават коалиции, но ние не коалициравме за тендери, имаме коалиции. Имаме коалиција со граѓаните, јас самиот подадов рака за соработка со турската и бошњачката заедница. Предложив, турскиот јазик да стане официјален јазик во Кичево, ама тоа не го правиме за гласови туку за целосна рамноправност. Овие работи кои не рече Ахмети на собирот со турската заедница во Гостиварската општина.

Слични содржини