Алтернатива: Ниски и неблагодарни се изјавите дека Тахири е разрешен како казна, откривањето на тунелот ќе биде запишано како негов историски успех

од Nikola Popovski

Вчерашната акција во затворот Идризово, која резултираше со откривање на тунел кој долго време беше копан за да избегаат затвореници, дојде токму како резултат на ангажманот на тамошниот директор на Алтернатива, Шпенд Тахири. Затоа, да се каже дека директорот на затворот е разрешен како казна за ова не само што е многу ниско, туку е и неблагодарно за човекот кој до последниот ден од својата работа работеше без никаква афера и без никакво обвинение од никого за исправноста на неговата работа. За жал, нашите меѓународни пријатели повеќе ја ценат неговата работа отколку челниците на нашите државни институции, реагираат од Алтернатива на разрешувањето на Тахири.

Но, токму благодарение на совесното раководење со затворската установа од страна на директорот Шпенд Тахири, обидите за бегство, внесување наркотици во затворот се откриени, спречени и бескрајно казнувани, додека откривањето на тунелот е печат на неговиот успех. Навистина, оваа акција за откривање е веќе подолго време подготвувана и ќе биде запишана како историски успех на директор на затворот Идризово.

Штета што МВР се фали со работата на некој кој, ризикувајќи го животот и семејството, работел со највисоко професионално достоинство и совест во институцијата која е можеби најтешка за управување во државата.

Шпенд Тахири доби отказ само затоа што бил дел од Алтернатива. Но, очигледно, нарцисите од династијата ДУИ и СДСМ се алергични на туѓи успеси.

Но, сакаме да ги потсетиме дека не е нашиот член крив што овие две партии ги уживаат последните денови од својата власт и оваа состојба на паника ги тера да реагираат на штета на државните интереси“, се вели во соопштението на Алтернатива.

Слични содржини