Битиќи: Ја градиме визијата за развојот на државата за следните 20 години

од Stefanija Kuzmanovska

Фејсбук статус на Фатмир Битиќи, заменик претседателот на Владата на Република Северна Македонија, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции.

„Полека инклузивно и сеопфатно, вклучувајќи ги сите, ја градиме визијата за развојот на нашата држава за следните 20 години. Националната развојна стратегија за мене е најважниот процес на кој работиме и затоа сметам дека го заслужува сето време за да ја ко-креираме заедно.

Денеска одржавме состанок за кретериумите врз основа на кои ќе се утврдуваат темите на кои ќе се фокусира стратегијата“, наведе Битиќи.

Слични содржини