Британската влада најави дека ќе повлече или реформира околу 500 закони на ЕУ во 2024 година

од Vladimir Zorba
235 прегледи

Британската влада денеска соопшти дека ќе повлече или реформира околу 500 закони на ЕУ оваа година и очекува да разгледа или укине повеќе од половина од таквите закони до јуни 2026 година.

Велика Британија минатата недела објави дека ќе задржи значителен број закони на ЕУ, односно илјадници од нив, барем до 2026 година, објави Ројтерс.

Велика Британија првично имаше план да ги отстрани сите задржани закони на ЕУ до крајот на 2023 година.

Слични содржини