Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Будва се бори за секој гостин со невидени ниски цени

Будва се бори за секој гостин со невидени ниски цени

И покрај фактот дека одмор во Будва не беше евтин во изминатата деценија и половина, има десет пати помалку гости од минатата година.

Практично нема гужва на плажите дури и за време на викендите, има доволно места за паркирање, така што секој што се одмора вели дека тоа е вистинско искуство, пишува во „Вјести“.

Весникот наведува дека годинешниот слоган на хотелиерите во Будва би можел да гласи: „Борба за секој гостин, проследено со невидени ниски цени, за да се спаси она што може да се спаси“.

Никој не може да го предвиди исходот од сезоната, затоа што од ден на ден, поради пандемијата, особено во земјите од регионот, одлуките на надлежните се менуваат и се преземаат мерки за сузбивање на ширењето на вирусот, посочува „Вијести“.

loading...