Еден хеликоптер ќе биде испратен во Грција за помош со пожарите, 30 армиски припадници се подготвени ако има потреба

од Vladimir Zorba

Солидарни сме со нашиот сосед и сојузник, Грција во борбата со огнените стихии. Еден хеликоптер на Армијата на Република Севервна Македонија ќе биде испратен да помогне во борбата со пожарите, додека 30 армиски припадници се подготвени да помогнат доколку се јави потреба, објави министерката за одбрана Славјанка Петровска на нејзиниот фејсбук профил.

– Заедно сме посилни, заедно можеме да бидеме победници во борбата со овие природни катастрофи!, напиша Петровска на фејсбук.

Слични содржини