Еден починат и 83 новозаразени со коронавирус во Србија

од Nikola Popovski

Во Србија, уште едно лице починало како резултат на коронавирус во изминатите 24 часа. Тестирани се уште 5.959 лица, а 83 биле позитивни на коронавирус.

Во моментов има 23 лица приклучени на апарати за дишење.

Епидемиологот и член на кризниот персонал, Предраг Кон, изјавил денеска дека воведениот систем за надзор поради пандемијата на коронавирус на границите на Србија функционира одлично и дека веќе дал одредени резултати. Околу 4500 луѓе веќе поднеле барање за надзор.

Епидемиологот д-р Дарија Кисиќ Тепавчевиќ уште еднаш повторила дека не смета дека казните се неопходни со цел граѓаните да ги почитуваат новопропишаните мерки.

„Дефинирано е со Законот за заштита на населението од заразни болести. Тоа е последната инстанца, но не треба да размислуваме на тој начин, зар не е најголема казна ако некој да се разболи “, изјавила Кисиќ Тепавчевиќ.

loading...

Слични содржини