Индепендент: Тереза ​​Меј тврди дека конзервативната влада ќе обезбеди “безбедност”

од Vladimir Zorba

Тереза ​​Мај изјави дека ќе создаденото конзервативна влада, поддржана од “Демократската унионистичка партија”, што ќе и донесе “безбедност” на Велика Британија, пишува Индипендент.
По аудиенцијата кај Кралицата Елизабета II, премиерката изјави дека има “силни врски” меѓу двете партии, а исто така им се извини на сите конзервативци за загубата на изборите. “Жал ми е за сите колеги кои ги загубија своите места. Допрва ќе мислиме за она што треба да се направи во иднина, за да се подобри позициите на нашата партија “, додаде Тереза ​​Меј.

Слични содржини