Кинеските космонаути извршија медицински експерименти во вселената

од Vladimir Zorba

Серија медицински експерименти со членови на екипажот Шенжу-17 беа спроведени на кинеската вселенска станица, објави Кинеската вселенска агенција.

Тројца астронаути, Танг Хонгбо, Танг Шенџие и Џианг Ксинлин, соработуваа на кинематички експерименти на долните екстремитети за да ги проучат биомеханичките карактеристики на астронаутите во бестежинска состојба.

По завршувањето на експериментот со трчање, екипажот извршил уште еден тест со помош на уреди за отпор, јавува China Radio International (CRI).

Слични содржини