Кој е лекот што ги подобрува белите дробови по заболување со Ковид-19?

од Nikola Popovski

Терапијата со „Арепривил“ обезбедува неверојатно подобрување на состојбата на белите дробови, скоро до целосна нормализација кај повеќето пациенти, изјавил Лариса Баликова, директор на Медицинскиот институт на Националниот истражувачки универзитет во Мордовија, на денешната конференција „Резултати од клиничките испитувања на лекот „Арепривил“ кај пациенти со коронавирус.

Појавата на несакани ефекти кај пациенти третирани со Ковид-19 била исто толку честа како кај пациенти кои примале стандардна терапија. Лекот се издава со рецепт и го препишува лекар.

„Арепливир“ е направен во фармацевтската компанија „Промомеда“ на база на лек од фармацевтската компанија „Биохимика“, кој бил официјално одобрен во Русија во јуни.

loading...

Слични содржини