Актуелно
Почетна / TOP NEWS / МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОД ЧИЛЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ЗАРАЗЕНИТЕ ОД КОРОНА: После работа шета по ходниците и им свири виолина на пациентите (ВИДЕО)

МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОД ЧИЛЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ЗАРАЗЕНИТЕ ОД КОРОНА: После работа шета по ходниците и им свири виолина на пациентите (ВИДЕО)

Иако во овие тешки времиња тие се најмногу изложени на вирус, медицинските работници сигурно имаат потреба од одреден издувен вентил за да се справат со стресот за време на пандемија.

26-годишна медицинска сестра од Чиле, Дамарис Силва го најде својот начин да се опушти и им свири виолина на колегите и пациентите по крајот на работното време.

Таа на овој инструмент свири некои од најубавите латиноамерикански песни, што барем за момент носи мир и спокојство на КОВИД-19 клиниката во Сантија.

Силва шета по салите со својата виолина и на тој начин ги поздравува пациентите кои и враќаат со аплауз и насмевка на лицето.

 

loading...