Направени 5.569 тестови, 1.092 новозаразени со КОВИД-19 и 2.003 оздравени

од Vladimir Zorba

Во последните 24 часа се направени 5.569 тестирања, а регистрирани се 1.092 нови случаи на КОВИД-19 во:

-Скопје 452
-Битола 85
-Куманово 80
-Прилеп 49
-Кавадарци 45
-Велес 41
-Струмица 36
-Охрид 33
-Тетово 30
-Штип 27
-Кичево 22
-Гостивар и Кочани по 21
-Гевгелија 18
-Струга 15
-Ресен 13
-Радовиш 11
-Делчево 10
-Дебар и Берово по 8
-Свети Николе, Крива Паланка и Пробиштип по 7, Дојран 6
-Неготино, Виница, Богданци и Демир Хисар по 5
-Валандово, Македонски Брод и Македонска Каменица по 4
-Демир Капија 3
-Крушево и Пехчево по 2
-Кратово 1.

Регистрирани се 2003 оздравени пациенти од:

-Скопје 1145
-Кавадарци 147
-Охрид 101
-Неготино 81
-Струга 71
-Куманово 57
-Прилеп 53
-Битола и Велес по 43
-Тетово 34
-Штип 32
-Гостивар 27
-Струмица 26
-Гевгелија 23
-Делчево 17
-Крива Паланка 15
-Кичево 14
-Кочани 10
-Берово и Демир Капија по 9
-Ресен 7
-Свети Николе и Радовиш по 6
-Пробиштип, Валандово, Богданци и Македонски Брод по 5
-Виница и Крушево по 3
-Дојран 1

loading...

Слични содржини