Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Неверојатна казна во Црна Гора за не носење заштитна маска!

Неверојатна казна во Црна Гора за не носење заштитна маска!

Црногорските власти веќе пропишаа високи казни за не носење маски во затворени простории или јавен превоз, а денеска стана позната уште една.

Според ново донесената регулатива, доколку патникот не носи маска во такси возило, а возачот е должен да ја има, ќе мора да плати парична казна од 100 до 2.000 евра!

Сепак, не е јасно како ќе се одреди опсегот на казната, односно зошто некој на крајот би бил казнет со 100 евра, а некој друг со, да речеме, 300 евра.

loading...