Нова рунда преговори меѓу СОНК и МТСП

од Берта Китинска

Синдикатот на образованието, науката и културата (СОНК) треба да седне на нова рунда преговори. Како што најавија минатата недела од Министерството за труд и социјална политика (МТСП), за денеска (17 мај) е договорена нова средба на претставниците на Министерството и на Синдикатот.

На минатиот состанок, како што соопштија од МТСП, се разговарало за барањата кои беа дел од одлуката за штрајк на вработените во градинките, како и за исплатата на платите за периодот кога се штрајкуваше.

Слични содржини