Опасност од војна по израелските напади

од Stefanija Kuzmanovska

Израелските напади врз Либан би можеле да го вовлечат либанското движење Хезболах во борба, што на крајот може да доведе до војна.

И Израел и Хезболах избегнуваа отворен конфликт од 2006 година и 34-дневната војна која заврши без победник.

Вооруженото движење поддржано од Иран, вооружено со илјадници ракети и проектили, држи голем дел од јужен Либан под своја контрола и се смета за главен противник на Израел.

Слични содржини