Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Откриен уште еден симптом на коронавирусот: Најчесто се јавува кај пушачите и многу е опасен

Откриен уште еден симптом на коронавирусот: Најчесто се јавува кај пушачите и многу е опасен

Иако не е толку чест, тој секако се вбројува меѓу симптомите кои укажуваат на присуство на коронавирус во организмот. Освен кај постарите лица, тоа е алармантен знак на инфекција кај оние што пушат.

Станува збор за кашлање крв, според тврдењата на СЗО.

Според британската национална здравствена организација, крвта доаѓа од белите дробови како резултат на кашлица или инфекција на белите дробови. Може да биде светло црвена боја или да се манифестира како плуканка обоена од крв.

Според странските медиуми, ако искашлувате и најмалку крв – треба да се јавите кај лекар.

loading...