Пендаровски: Да не ги стигматизираме и да не ги изолираме луѓето поради нивната сексуална ориентација

од Vladimir Zorba

Претседателот на РСМ, Стево Пендаровски денеска зеде учество и даде поддршка на „Парадата на гордоста“, која денеска повтор пат се одржа на улиците на Скопје.

„Почит кон различностите. Да не ги стигматизираме и да не ги изолираме луѓето поради нивната сексуална ориентација. Секој има право на избор“, порача претседаелот.

Парадата започна напладне со марш од паркот „Жена Борец“, и продолжи низ центарот на градот, преку Владата до Градскиот парк.

Слични содржини