Пендаровски: Со над 80- часа карантин спаѓаме во групата на земји со најригидни мерки, мора постепено да се враќаме во нормала

од Берта Китинска

На денешната седница на Советот за безбедност кај претседателот Стево Пендаровски, донесена е одлука за прогласување на нова вонредна состоја што ќе трае во следните 30 дена.

Воедно тој посочи дека со 80 часа карантин кои се воведени за претсотјните велигденски празници, Македонија е држава со најригидни мерки во Европа.

– Најдрастичните мерки треба да се применуваат во разумен временски период инаку тоа би било контрапродуктивно. Истото го мислам за затворање целосно на стопанските субјекти и сакам да ја охрабрам владата за враќање на економската активност во нормала, бидејќи време е да почнеме да функционираме како целиот свет, изајви Пендаровски.

Слични содржини