Петров: С. Македонија како стартап и технолошки хаб во регионот (ВИДЕО)

од Vladimir Zorba

„Во следниот мандат, целосно сме фокусирани на новиот бран на млади, македонски претприемачи. Заедно со нив, во следните четири години ќе ја позиционираме Република Северна Македонија како стартап и технолошки хаб во регионот. Наша цел е развивање на претприемничка култура, базирана на иновации, технологии и креативност и создавање на глобален продукт, оттука од Северна Македонија“, вели денеска потпретседателот на СДСМ, Коста Петров.

„Технологиите ќе ја имаат централната улога во новата македонска економија и токму поради тоа персоналниот данок во ИТ индустријата го намалуваме на 0% до 2023 година. Во новата македонска економија ги мотивираме младите да започнат сопствен бизнис“, посочува Петров.

loading...

Слични содржини