Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Почина Исидора Бјелица

Почина Исидора Бјелица

Писателката Исидора Бјелица почина денес на 52-годишна возраст.

Исидора почина во станот на нејзините родители во Нов Белград по долгата битка со сериозна болест.

Ги остави зад себе сопругот Небојша и двете деца Лав Григориј и Вила Евангелина.

Исидора Бјелица е родена во Сараево на 10 декември 1967 година, каде завршила средно училиште. Потоа, таа дипломирала на Факултетот за драмски уметности во Белград (Катедра за драматургија) и магистрирала на истиот факултет со тезата „Технотрилер, како модерна форма на трагедија“.

Живееше и работеше во Белград.

loading...