Протест пред Влада за случајот со Клиниката за Онкологија

од Vladimir Zorba

Во организација на платформата „Одговорност“ денеска се одржа протест пред Влада за случајот со Клиниката за Онкологија.

Даријан Петров, активист, театарски актер, кој е дел од организацијата, во своето излагање рече дека причина за протестот е недовербата во правосудниот систем и институциите.

Тој додаде дека огорченоста е голема, особено кон политичките агенди.

Рече дека нема да дозволат сознанијата од Онкологија да се заборават.

Организаторот Петров најави дека наредниот понеделник во 18 часот ќе биде одржан друг протест.

Слични содржини