Работниците во супермаркет објаваат шокантни фотографии: Ова нè полудува, престанете да го правите!  (ФОТО)

од Берта Китинска

Вработените во супермаркетите открија што најмногу им пречи кај клиентите!

За продавачите на супермаркети воопшто не е лесно! Секојдневно се среќаваат со голем број клиенти, од кои многумина се однесуваат многу арогантно и грубо. Дури и во такви случаи, работниците мора да бидат пријатни кон сите.

Но, сега тие се презаситени и решија да објават снимки кои откриваат какви клиенти има, а исто така открија и што најмногу им пречи во однесувањето на клиентите. На прво место и сосема оправдано, е грижат кога клиентите не ги следат основните правила на етикета, кои имплицира поздрав при влегувањето во продавницата.

Исто така, продавачите признаваат дека ги полудуваат луѓе кои не обрнуваат внимание на други луѓе, без никакво внимание застануваат на сред патека меѓу полиците додека гледаат наоколу.

Исто така, ги нервира она што иритира многу клиенти – луѓе кои оставаат деца да „дивеат“ по продавниците, ги уриваат работите и ги расфрлаат.

Продавачите бараат од потрошувачите да ги вратат количките и корпите што ги користат после тоа, но и да не оставаат ѓубре во нив, што верувале или не, често се случува.Покрај овие работи што нормално ги иритираат, постои една работа што важи сега , во времето на пандемијата на коронавиусот. Продавачите велат дека ги полудуваат луѓе кои одбиваат да носат маски затоа што се загрозуваат себеси и другите.

Слични содржини