Ретроградниот Меркур најмалку ќе влијае на овие хороскопски знаци

од Stefanija Kuzmanovska

До 2 октомври, планетата Меркур ќе ги забави работите за нас, предизвикувајќи потенцијал од погрешно закажување состаноци до збунувачки разговори со нашите сакани. Ова движење секако може да предизвика некои фрустрирачки одложувања или збунетост, но неколку знаци ќе бидат најмалку погодени од ретроградниот Меркур.

Овие хороскопски знаци полесно ќе поминат за време на ретроградниот Меркур:

БИК
Ова лето беше полно со големи промени за вас. Непредвидливиот Уран го осветлува вашиот знак воведувајќи секакви неочекувани пресврти. Имајќи го тоа на ум, побавното темпо на ретроградно движење може да се доживее како добредојден одмор од хаосот, но ако работите со ретроградната енергија, а не против неа.

Избегнувајте да го пополнувате календарот со обврски во овој период, бидејќи постои голема веројатност за погрешна комуникација или забуна во времето. Наместо тоа, дајте си малку дополнително време да го прегледате вашиот тековен распоред и да го направите поусогласен со промените што неодамна се случија во вашиот живот.

ЛАВ
Оваа ретроградност нуди корисна можност да размислите за вашите неодамнешни избори, да ја прегледате вашата финансиска состојба и да направите сметка за вашиот социјален живот. Првите две недели од ретроградноста ќе го погодат комуникацискиот сектор, па ќе биде лесно да кажете нешто што не го мислите или погрешно да протолкувате туѓи зборови.

Сепак, ова исто така нуди можност да ги испеглате сите мали интерперсонални драми што можеби се појавиле во текот на летните месеци или случајно да се сретнете со пријателите од вашето минато што не сте ги виделе долго време. Користете ја оваа енергија со побавно темпо за да го расчистите календарот и да ги балансирате вашите банкарски сметки додека се движите во новата сезона.

СКОРПИЈА
Поголемиот дел од претстојната ретроградна состојба на Меркур се одвива во вашата тивка 12-та куќа, така што ефектите може да бидат малку посуптилни од вообичаеното. Ова може да биде особено интроспективен и мистичен период и може да се најдете како повторно ги разгледувате минатите соништа или ви треба дополнително време сами во обид да се поврзете со вашето чувство за интуиција. Ако има духовни моменти кои вашиот свесен ум ги игнорирал или немал шанса да ги обработи, сега е време да ги оставите овие етерични пораки да поминат, пишува astrousluge.com.

Имајте на ум дека се враќаме во сезоната на затемнување само неколку недели откако оваА ретроградност ќе заврши со моќно затемнување на Сонцето во вашиот знак – затоа искористете го овој момент за да го исчистите нередот од вашата потсвест пред есенските космички настани да ве размрдаат.

ВОДОЛИЈА
Оваа ретроградност сигурно би можело да има опипливи ефекти врз нештата како патување, учење или позајмување пари, доколку некое од овие се однесува на вас во моментов. Сепак, може да откриете и дека тоа носи можност да го разјасните вашиот систем на повисоко верување и да ја смените вашата моментална парадигма. Наместо да се држите за старите догми или верувања, искористете ја оваа енергија за да ги погледнете своите мислења со нови очи и да процените дали тие сè уште се во склад со тоа што сте денес.

Оваа ретроградна промена, исто така, може да предизвика обновен интерес за некои претходни теми на студии или определби од вашето минато. Само затоа што претходно не сте постигнале одредена цел или не сте следеле одреден сон, не значи дека е предоцна да ја остварите сега. Ако страста сè уште постои, не плашете се да ги бркате вашите соништа.

Слични содржини