Санкции за 103 граѓани кои не носеле заштитни маски

од Nikola Popovski

Министерството за внатрешни работи инфомира дека во текот на изминатото деноноќие (19/20.06.2021) на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 103 прекршоци.

Од неодамна беше укината мерката за носење на заштитна маска на отворено со препорака за носење на маска кога лицата се во поголема група.

Задолжително е носење на маски во затворен простор.

Слични содржини