Од ВМРО-ДПМНЕ, пак, со „Платформата 1198“ се обврзуваат на 55 илјади нови работни места, намалување на невработеноста до 7,5 проценти и годишен раст на економијата од 5 проценти.

-5.000 денари повисоки пензии во првата година, поддршка на младите и семејствата, 6 бесплатни ин витро интервенции за идните родилки, по 50 милиони евра за спортот и културата и 800 милиони евра за земјоделството, ветува ВМРО-ДПМНЕ.