Северина се огласи по пресудата: Откриени нови детали од нејзиниот живот

од Stefanija Kuzmanovska

Северина Вучковиќ судот во Загреб неправосудно ја прогласи за виновна за навреда на социјален работник.

Според ПР тимот на пејачката, таа ќе поднесе жалба во врска со оваа одлука.

„Северина не навредуваше, туку протестираше поради незаконското постапување на Центарот и најави дека ќе ги пријави и јавно ќе ги соопшти нивните незаконски постапки. Северина секако ќе се жали на оваа одлука“, наведуваат од ПР тимот и меѓу другото ја додаваат информацијата дека Северина се грижи и за ќерката на нејзината сестра.

„Во конкретниот случај се работеше за разговор со социјален работник откако Северина ја известија дека работникот ќе дојде да ја надгледува за да ги провери условите во кои живее нејзината мајка, иако претходно истата социјална работничка тврдеше дека ќе ја игнорира пријавата на нејзината сестра бидејќи ја виделе мајка ѝ во нејзиниот дом и виделе дека жената е добро и дека е згрижена. Но, поради притисокот на поранешниот финансиски моќен партнер, за кој има и писмени докази, Центарот сепак решил да дојде во просториите во кои живее мајката на Северина, што било понижувачко за 86-годишната жена за која се грижи Северина. Надзорот, секако, утврдил дека Северина се грижи за својата мајка, како што го чувала своето дете, на најдобар можен начин. Инаку, сестрата на Северина не ја видела нивната мајка со години пред тоа, а Северина освен што се грижи за мајка си и детето, се грижи и за ќерката на сестра си од нејзината 19-та година“, вели ПР тимот на пејачката, пренесува Story.hr.

Слични содржини