Трајанов: Македонија треба да биде една изборна единица

од Берта Китинска

Денешната расправа во Собранието ја започна пратеникот, односно претседателот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов.

-Промени во политичкиот систем во земјава, со цел негова деморатизација.Треба да се преиспита правилото на бадентер, кој во одредени мменти се јавува како кочница. Да се изгради систем за детекција на скриен имот на политичарите.Рационализација на јавната администрација и Македонија да биде една изборна единица, а да остане пропорционалниот модел, истакна Трајанов.

Слични содржини