Трамп: САД ја влече Украина на грб, ЕУ дава малку

од Vladimir Zorba

Поранешниот американски претседател Доналд Трамп ја критикуваше актуелната американска влада за огромните парични текови кон Киев, додека Европа „дава многу малку“.

„Всушност, европските земји се тие кои се соочуваат со последиците од украинскиот конфликт“, нагласи поранешниот претседател.

„Зошто даваме повеќе од 40 милијарди долари на Украина, додека Европа дава многу малку, а очигледно европските земји се многу повеќе погодени од руската инвазија отколку САД“, праша Трамп.

Според политиката, европските земји мора да дадат „фер“ и еднаков придонес за да му помогнат на Киев.

Слични содржини