Трета доза вакцина против Ковид-19 вчера примиле 4.720 граѓани

од Vladimir Zorba

Вкупно се аплицирани 1.590.219 дози вакцини, а ревакцинирани се 769.356 граѓани, трета доза вкупно примиле 10.386 граѓани, соопштија од МЗ.

Вчера вкупно се вакцинирале 6.830 граѓани.
Прва доза вакцина примиле 638 раѓани, додека трета доза вакцина вчера примиле 4.720 граѓани.

✅57% од полнолетното население е вакцинирано со една доза вакцина

✅46% од полнолетното население е вакцинирано со две дози вакцини.

✅38% од вкупното население е има примено една доза вакцина.

✅35% од вкупното население е вакцинирано со две дози вакцини.

✅54% од населението постаро од 40 години е вакцинирано со две дози вакцини.

Слични содржини