Царовска: Просветните работници вложија несебичен труд во тешки услови на пандемија

од Nikola Popovski
361 прегледи

Денес, кога го одбележуваме Светскиот ден на наставниците, искажувам неизмерна благодарност до сите просветни работници за посветеноста и несебичниот труд којшто го вложија во исклучително тешки учебни години во услови на пандемија и ни овозможија да имаме континуитет во образовниот процес, објави министерката за образование, Мила Царовска.

Таа потенцира дека наставниците храбро одговорија и на позитивните промени што ги воведуват за поквалитетно и современо образование, при тоа брзо прилагодувајќи се на новите наставни програми и дигиталните учебници.

-Одиме напред кон новите предизвици со кои сите заеднички ќе направиме образовен систем кој ќе ни биде национална гордост! Честит 5 октомври – Меѓународниот ден на наставниците, се вели во честитката на Царовска.

Слични содржини