Влада: Бучковски е именуван за да создаде атмосфера за реализација на прашањата со Бугарија

од Берта Китинска

Владата и преку официјално соопштение посочи  дека поранешниот премиер Владо Бучковски е именуван за специјален претставник на нашата земја за Бугарија.

„Именувањето е со мандат од една година, а целта да се назначи специјален претставник е да се заокружи со успех процесот на решавање на отворените прашања со Бугарија и да се создаде атмосфера за реализација на прашањата од интерес на двете земји опфатени со Договорот за пријателство и добрососедство“, велат од Владата.

 

loading...

Слични содржини