ВМРО-ДПМНЕ: Народот не дозволи раскрчмување на државните и националните интереси

од desk2

Излезот од политичката криза во државата се нови парламентарни избори затоа што само така граѓаните јасно и недвосмислено ќе може да се изјаснат околу тиранската платформа, стои во денешното соопштение на ВМРО-ДПМНЕ.

Според партијата, народот ги прочитал лагите на СДСМ и не им дозволил да ги раскрчмуваат највисоките државни и национални интереси.
Албанските партии, наведуваат од ВМРО-ДПМНЕ, потврдиле дека има платформа, а претседателот на СДСМ Зоран Заев има обврска да ја реализира.

Слични содржини