ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ сака да спечи дискусија во Собранието

од desk2
Зоран Заев и „злосторничкото здружение околу него“ се обидe да изведе државен удар и  да спречат дискусија во законодавниот дом за да ги замолкнат сите што говорат против Тиранската платформа, се вели во  соопштението  на  ВМРО-ДПМНЕ.
„Македонскиот народ ги прочита и им застана на пат. Македонскиот народ им порача дека не прифаќа ниту Тиранска платформа, ниту тиранска влада“ – стои во соопштението.
Оттаму повторуваат дека ВМРО-ДПМНЕ „како сериозна и одговорна партија“ понудила излез од политичката криза преку„Манифестот за единствена Македонија“.

Слични содржини