Министерот за прашањата на ЕУ објасни што се случува на Твитер1469942191-fffw

Турската воена база Инџирлик е опкружена од седум илјади вооружени полицајци со камиони, пријави RT. Притоа министерот за Турција за прашањата на ЕУ Омер Челик напиша на Твитер дека случувањата е стандардна “проверка на безбедноста”. “Направивме стандардна проверка на безбедноста. Се е во ред “, истакна Челик.Корисниците во мрежата пишуваат дека полицијата ги забарикадирала  сите излези и влезови на воената база.

Слични содржини