Корисници на социјалните мрежи се подиграа со креаторката Софи Телле  кој објави отворено писмо во кое објави дека нема да  ја облекува следната прва лејди Мелани Трамп поради реториката за расизмот, сексизма и ксенофобијата на нејзиниот сопруг за време на предизборната кампања.
Коментарите потсетија на  Телле нејзините костими за Мишел Обама, со која таа работеше во последните 8 години.

Според некои корисници на Твитер дизајнерката немала добар вкус. “Софи Телле  е лишена од вкус  како дизајнерка на Мишел Обама, креатортката  на линијата Lane Bryant (марка, специјализирана на облека со големи димензии – ред.), и се  откажала да ја облекува првата лејди Мелани Трамп.

Слава на Бога!”, Напиша Kimwithpanache. ” дизајнерката на Мишел Обама изјави дека нема да и  шие облека на Мелани. Изгледа ја чека навистина голема иднина во создавањето на костими за полски народни танци “,  се шегува  andieiam.

” Благодарам. Твоите тимови се само одвратни. . Ќе скокне инвалидитет “, смета Sara. “Софи Телле, дизајнерката на Мишел Обама, нема да ја облекува Мелани Трамп. О-о-х !!! Мелани е спасена! “, Иронизира Ulka.

Некои  го прифатија барањето на Телле како обид да си го зачува имиџот, бидејќи новата прва дама сигурно би се откажала од нејзините услуги.”  Зошто  на Мелани би била потребна  дизајнерка, која правела облека за Обама? “, прашува Jimmie Gabel.

“Слава на Бога. Тоа ужасно си вршеше работата”, забележува 1967 Borders.

И се ова изгледа  повеќе личи на некој ПР-потег “, забележува Alexander Dolphin./  РИА-Новости