Заев: Максим тргна против Максим

од Берта Китинска

Еден од начините кога ќе одлучите дека треба да го напуштите СДСМ е да настапите како независен кандидат. Максим се одлучи да тргне против Максим и СДСМ на центрлниот одбор треба  оваа исклучување од партијата да го констатира.Во Куманово ќе победеи тој што победува веќе 30 години, а тоа е СДСМ, кажа премиерот Зоран Заев во врска со најавите за исклучувањето од СДСМ на актуелниот градоначалник на Куманово .

Тој вели дека определбата на Димитриевски да не дочека и преурането да настапи како независен кандидат е негова лична одлука.

Слични содржини