Астролошки парови, чија љубов е посилна од сите препреки: Никогаш не се откажуваат еден од друг

од Vladimir Zorba

Постојат три астролошки многу невообичаени парови кои се во состојба да ги надминат сите тешкотии, да научат нешто ново од врската и да растат заедно до крајот на животот.

Девица и Водолија

Во оваа комбинација, Девицата е онаа на кого Водолијата и „паѓа во очи“. Потоа започнува внимателното планирање на привлекување внимание, а духовитоста е „најдоброто оружје“.

Овој пар е малку невообичаен на почетокот, бидејќи припадниците на овие два знака имаат различни погледи на светот.

Од друга страна, емоциите и привлечноста меѓу нив можат да бидат толку силни што оваа разлика во ставовите и ликовите згаснува. Девицата и Водолијата можат да се заљубат длабоко едни со други веднаш по состанокот.

Најголемата пречка во оваа врска е дека Водолијата е бестрашна, а Девицата е склона да анализира и да процени колку е ризично нешто, според онаа „три пати мери, еднаш сечи“.

Покрај тоа, Девицата понекогаш сака да „соли памет“ и да дели совети, нешто што Водолијата не го сака.

Припадниците на овие два знака можат да ја раскинат врската, да не се видат со месеци и години, но секогаш ќе се враќаат едни на други.

Тие можат да бидат сами подолго време, но кога ќе се обединат, тоа е доживотно.

Стрелец и Риби

Ова е друга комбинација на нешто навидум некомпатибилно – може да функционира и тоа како добро.

Луѓето родени во знакот на Стрелец се освојувачи кои отворено покажуваат наклонетост.

Рибите, пак, се повлечени и склони кон ропство на многу правила и предрасуди, но истовремено и романтични, замислувајќи да доживеат филмска љубов.

Тие честопати се задоволни што Стрелецот ќе им ги покаже емоциите и искреноста на детето. Рибите во Стрелецот можат да видат поддршка и некој со кого со задоволство ќе ја живеат својата бајка.

Стрелецот може да биде воодушевен од животните планови што ги има Рибата.

Разделбите на овие два знака можат да бидат многу бурни и емотивни.

Кога страстите конечно ќе се смират, тие ќе страдаат, но нема да комуницираат, бидејќи може да биде болно за двајцата.

Сепак, по некое време, иако врската се чинела премногу комплицирана и навидум невозможна, тие ќе сакаат да се вратат едни на други.

Рибите, иако воздржани, едвај ќе го дочекаат ваквиот потег затоа што таа всушност никогаш не се откажала од Стрелецот.

Кога ќе се обединат, ќе им треба малку време да се договорат за тоа кон што се стремат заедно, а кога ќе го сфатат тоа, нивната врска ќе стане нераскинлива.

Лав и Вага

Ова е, пред сè, врска на добри пријатели, која трае дури и кога тие не се заедно.

Лавот по природа е театрален тип, освојувач кој верува дека никој не е во можност да одолее на неговиот шарм. Тој е убеден во тоа сè додека не наиде на Вага и не сфати дека треба да ја смени тактиката.

Потребно е многу време и трпеливост за да ја освои Вагата, па затоа ќе биде пријателски расположен и заштитнички за да ја освои.

Тој со време ќе го освои нејзиното срце, но мирната, рафинирана и дипломатска Вага секогаш ќе биде малку шокирана од неговата експлозивност.

Заради неговиот темперамент и наметнување, може да и „пукне филм“, а на Лавот ќе му пречи склоноста на Вагата да флертува и да ги сака сите околу неа.

Кога се караат, настанува хаос. Тогаш Вагата е таа што зборува, а Лавот слуша и не противречи.

Вагите може да побараат од Лавот да биде помалку посесивен и потолерантен, но тој повеќе сака да ги спакува работите и да си замине отколку да прави компромис.

Тоа е всушност неговиот начин да добие малку време и да размисли за сè.

Фазата на раздвојување може да трае долго време, и покрај фактот дека ќе си недостасуваат едни со други.

Во повеќето случаи, Лавот е тој што го прави првиот чекор кон помирувањето. Тогаш тој ветува како ќе се промени, а Вагата ќе го прифати со раширени раце, бидејќи таа сè уште го сака.

Нивната врска низ животот може да биде бурна, но нивната врска е цврста и длабока, што ја прави трајна.

Слични содржини