Бугарскиот амбасадор во земјава, Ангелов го посети Бигорскиот манастир

Денес бугарскиот амбасадор во земјава, Ангел Ангелов го посети Бигорскиот манастир.

„Во посета на Свештената бигорска обител на Чесниот Претеча денеска беше амбасадорот на Реублика Бугарија во Македонија, Ангел Ангелов и аташето за култура Петар Петров, кои одблиску се запознаа со нашата милениумска Светиња“, посочија од Бигорски.

Во таа насока, Ангелов бил пречекан од игуменот на манастирот, г.Партениј кој истакнал која е мисијата на бигорското братство.

Инаку, Бигорскиот манастир е на мапата за посети на странските дипломати во земјава, со оглед на тоа дека минатата година истиот одбележа 1000 години постоење.

Слични содржини