Д-р Анета: Коронавирусот е многу потежок од грипот, не знаеш во кој момент како ќе излезеш од сето тоа

од Берта Китинска

Министерот за здравство Венко Филипче на својот фејсбук профил ја сподели животна приказна и борбата со ковид-19 на докторката Анета.

Таа раскажува за искуството со вирусот и порачува секогаш кога пациентите имаат било каков проблем да се консултираат со лекарите.

-Коронавирусот за нас е сè уште една непозната, а и страшна болест. И голем предизвик за мене како доктор, а и а сите здравствени работници. Значи, ги учиме сè уште симптомите, многу е потешко од грипот, трае многу долго, има периоди на влошување, така да не знаеш, во кој момент како ќе излезеш од сето тоа.Уште еднаш ако треба да прележам ковид-19, не знам дали ќе издржам, психички е многу тешко. Ги имав буквално сите симптоми, тешко дишење, болки во градите…- вели во видеото доктор Анета.

COVID-19 testimonials – Aneta

In cooperation with our American Corners, we talked with a number of people who fought COVID-19 and were willing to share their experiences about that challenging time. Check-out the story of Aneta who is among the first doctors to get infected with COVID-19. Follow recommendations, stay safe and stay healthy. #healtogether

Публикувахте от U.S. Embassy North Macedonia в Петък, 17 юли 2020 г.

 

Слични содржини