Актуелно
Почетна / Македонија / Две жени со здравствени проблеми цел месец живеат на улица во скопски Капиштец

Две жени со здравствени проблеми цел месец живеат на улица во скопски Капиштец

Жениве се на улица!! Месец дена!! Избркани и со здравствени проблеми!Социјално не реагира, брза помош не доаѓа!!, вака гласи објавата која се шири на социјалните мрежи.

“Во Капиштец има две бездомни жени, од кои едната е на 90 години, другата околу 60 години и можно е да има психолошки проблем. Повозрасната  жена никој не ја прима бидејќи има пензија од 14.000 денари и е сенилна и наглува, а за помладата не знам ништо. На улица се повеќе од месец дена, беа згрижени на краток период, но еве ги повторно на улица“, стои во објавата на социјалните мрежи.

loading...