Епизода 17: Дино Имери

од Vladimir Zorba

За љубовта и музиката разговараме во новата епизода на „Што го врти светот?“ каде ни гостува магионичарот на пијано, Дино Имери.

Тој е признат како еден од најдобрите 10 пијанисти во Европа кој имал настапи со најпознатите оркестри, а воедно е и професор на Факултетот за музичка уметност во Скопје.

Со него зборуваме за:
✅ Како се гради самодоверба во кариерата?
✅ Колку професорите имаат улога во оформувањето на талентот на ученикот?
✅ Колку за успехот е важна поддршката од најблиските?

Слични содржини