ЕУ постигна договор за ковид-пасошите

од Stefanija Kuzmanovska

Членките на ЕУ постигнаа договор за патна лиценца на ЕУ ​​- која ќе се вика „ЕУ дигитален ковид сертификат“.

Граѓаните на ЕУ ќе можат да добијат лиценца ако имаат барем еден од трите потребни елементи:

* Документација за вакцинација – треба да се прими барем една доза

* Документ за претходно закрепнување од Ковид

* Неодамнешен негативен тест

Вакцините кои во моментов се одобрени за поседување на пропусницата се „Фајзер/Бајонтек“, „Модерна“, „АстраЗенека“ и „Џонсон и Џонсон“.

Слични содржини