Искреноста е нивното второ име: Овие знаци никогаш нема да ве излажат

од Берта Китинска

Постојат два хороскопски знаци кои ја избегнуваат неискреноста во скоро секоја ситуација.

Овен

Иако се енергични, тие не сакаат да трошат енергија на лажење. Поради нивната импулсивност, тие секогаш кажуваат сè во лице на друга личност, без да размислуваат дали некому ќе му наштети или не, пишува Атма.

Искреноста е нивното друго „јас“, затоа никогаш не се двоумат да ја кажат вистината. Нивните брутално искрени зборови лесно можат да навредат друга личност.

Нивното однесување и зборови се вистински одраз на нивната личност и многу ретко ќе прикријат како се чувствуваат и што мислат. Овните нема да губат време на луѓе чиј карактер не им одговара.

Стрелец

Стрелецот е најискрениот хороскопски знак, верувале или не. Тие исто така се сметаат за многу добри луѓе кои ги ценат своите пријатели и се многу дарежливи.

Тие знаат да претераат во авантурите. Сепак, тие не го прават тоа за да се направат херој, туку за да ја забавуваат компанијата и да создадат одлична атмосфера.

Луѓето родени во овој огнен знак се многу отворени во комуникацијата, а понекогаш и премногу директни. Тие го кажуваат она што прво им паѓа на памет, прашуваат сè што ги интересира. Тие често се однесуваат како деца и негуваат искрена љубопитност.

Слични содржини